Gå til innhold
☰ Meny

Ble fingret og angrer


Hei, er en jente på 15 år. Jeg har blitt fingra, og jeg angrer veldig! Hvordan skal jeg komme over det? Og er det galt å bli fingra? Går jeg imot bibelen da?Svar 23.08.2020

Hei jente 15 år.

Det er dumt at du har en opplevelse som du angrer på. Du kan ikke få det ugjort, men du kan la den opplevelsen hjelpe deg til å sette grenser for fremtiden.

Les: Sette dine egne grenser

Det er viktig at grensene du setter deg er dine egne, at du ikke lar andre presse deg til å gjøre ting du ikke vil. Du kan være stolt av å ha grenser og være sta på dem, for det betyr at du respekterer deg selv og dine indre verdier.

Les: Hvor går grensen i følge Bibelen

Sex er mye mer enn samleie, og både kyssing og klining er forspill som gjør kroppen kåt og klar for samleie. Det å berøre og stimulere hverandres kjønnsorganer med fingre eller munn er intime seksuelle handlinger som hører hjemme i ekteskapet.

Les: Hva er definisjonen på sex

Denne nettsiden er jo basert på det som står i Bibelen og derfor anbefaler vi alle uansett alder å vente med sex og intime seksuelle handlinger til man gifter seg. Vi tenker at det ikke er lurt å ha sex når man er så ung, fordi man da ikke er klar for alle konsekvensene det kan føre med seg av mulig graviditet, kjønnsykdommer og ikke minst følelsesmessige tilknytninger, avvisninger, minner og sår. Sex er veldig intimt og man setter seg i en sårbar situasjon når man har sex med noen uten å være gift.

Du lurer på hvordan du kan komme over denne hendelsen. Snakk med Gud om hva du føler, utøs tankene og hjerte ditt til ham og be han om å bryte båndet du føler i tankene dine til den som fingret deg slik at du kan legge det bak.

Les: Guds nåde er større enn alt

Les også: Er det synd å onanere kjæresten / Ønske å vente med sex / Hvor bør grensene gå / Gikk over grensen, hva skal vi gjøre / Er det lurt å ha sex før man er 16 år? / 10 gode grunner til å vente med sex

Vennlig hilsen GuttogJente.no