Gå til innhold
☰ Meny

Er angrepille abort?


Er angrepille galt? Er det abort?Svar 28.07.2020

Hei og takk for spørsmålet!

Angrepille kalles også nødprevensjon, det er altså et medikament man tar etter et ubeskyttet samleie for å unngå graviditet. Angrepillen inneholder en stor dose kjønnshormoner som først og fremst virker ved å hindre eller utsette eggløsningen slik at det er mindre sannsynlig at man skal bli gravid. Men pillen er ikke hundre prosent effektiv i alle tilfeller, dette gjelder spesielt hvis eggløsningen allerede har skjedd kort tid før samleiet.

I følge nyere forskningslitteratur er ikke virkningsmekanismen til angrepillen fullstendig kartlagt men det er en viss mulighet for at angrepillen i tillegg til å hindre eggløsning også kan føre til at et egg som allerede er blitt befruktet hindres i å feste seg i livmoren. Vi kan med andre ord ikke utelukke at et spirende menneskeliv i noen tilfeller hindres i å leve videre, altså at det skjer en veldig tidlig abort. Derfor vil vi i utgangspunktet ikke anbefale å bruke angrepillen.

Det er mange grunner til at Bibelen sier at sex bare hører hjemme i ekteskapet mellom en mann og en kvinne, en av disse grunnene er at et eventuelt barn skal være velkommen selv om det ikke var planlagt.

Vennlig hilsen GuttogJente.no