Gå til innhold
☰ Meny

Transseksuell, hva gjør jeg?


Jeg er transseksuell hva gjør jeg?!
17 år gutt i jentekropp, vil bli mann men mamma og pappa sier det er feil.. har slitt mye med suicidale tanker pga dette, vært innlagt 2 ganger på akutt og nå sier psykologen at jeg kansje må bo et annet sted enn hjemme.. feks en langvarig innleggelse. Er veldig forvirra om hva jeg skal gjøre med kjønnet mitt og Gud svarer ikke konkret.. hva gjør jeg???Svar 23.03.2020
Hei,

Vi forstår godt at dette kan være forvirrende og at du er i en svært vanskelig situasjon. Det du beskriver er så omfattende og komplisert at vi ikke kan gi deg noen enkle svar her på nettsiden. Men først og fremst er det viktig at du har en voksen person å forholde deg til som du kan prate med om dette, en som kan veilede deg og som kan hjelpe deg med tankene dine rundt dette. Etterhvert kan det være mulig å få pratet med denne personen og foreldrene dine samtidig, for å få hjelp til å snakke med foreldrene dine på en god måte. Det er fint du har kontakt med en psykolog, i og med at du har fått selvmordstanker grunnet dette. Hvis du skulle få slike tanker igjen, kan du også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111 eller Kirkens SOS på 815 33 300.

Gud er glad i deg, akkurat som du er, glem aldri det! Selv om du ikke føler at Gud svarer deg konkret, så vil vi anbefale deg å fortsette med å be til Gud for veiledning angående dette. Mange ganger kan det også være godt å sette ord på det som er vanskelig og si det direkte til Gud, og vi håper at du føler det som en trygghet og støtte å ha han i livet ditt i en forvirrende tid. Med tanke på transseksualitet så står det ikke noe konkret om dette i Bibelen, så det går ikke an å gi noe enkelt svar på dette.

Du kan også lese svaret til et lignende spørsmål vi har svart på tidligere:

Hva sier Bibelen om å bytte kjønn?
Med vennlig hilsen GuttogJente.no