Gå til innhold
☰ Meny

Å bli kjent med sin egen kropp


Hvordan går det an å bli kjent meg seg selv og sin egen kropp uten at det blir synd? Liksom hva man liker og hvem man er tiltrukket av, og sånn.Svar 15.04.2021


Hei og takk for spørsmålet ditt.

Det å ta på og utforske kroppen sin er ikke galt eller en synd. Kroppen din er fantastisk skapt av Gud, kjønnsorganene og seksualiteten er også skapt av Gud. Det å se på kroppen sin, studere og bruke speil, ta, føle og kjenne på de ulike kroppsdelene, inklusiv kjønnsorganene, er verken galt eller syndig.

Når det gjelder seksuallivet, så er det skapt til å bli utforsket, levd ut og nytes i et livslangt ekteskap mellom èn mann og èn kvinne.

Les: Hvorfor bør man ikke ha sex før man er gift

Så når det gjelder hva man liker av seksuelle berøringer og hva som skal til for å oppnå orgasme, så velger mange å vente med å utforske den delen til de har giftet seg. Da har de også hele livet på sammen å utforske hvordan kroppene reagerer, hvordan man skal få orgasme og ellers lære hva som er best for hverandre. Sammen med ektefellen sin kan en også lese og lære om seksualitet og hvordan kvinne- og mannskroppene fungerer.

Les: Hva skjer i kroppen til en kvinne når hun har sex  / Hva skjer i kroppen til en mann når han har sex

Noen velger å onanere for å utforske kroppen og finne ut hva som føles godt slik at de er forberedt til seksuallivet.  Men det er ikke nødvendig å onanere for å få et godt seksualliv sammen med en ektefelle senere i livet. Mange onanerer også for å tilfredsstille seg selv, for å få utløsning for seksuelle begjær og for ha et aktivt seksualliv uavhengig av partner. Onani er en slags selvsentrert form for seksualitet, hvor man har sex med seg selv. Seksualiteten er skapt av Gud for å deles med ektefellen. Det er ikke noe som handler om en selv, men et verktøy Gud skapte for å smelte sammen to personer som har lovet hverandre livslang trofasthet og for å skape nytt liv.. Det er fint å oppdage det seksuelle sammen med ektefellen, å åpne seksuallivet sammen og utforske hverandres kropper slik at begge får størst mulig utbytte av det.

Les: Hva skjer i det usynlige når to mennesker har sex

Så selv om det er helt naturlig at ungdommer utforsker kroppen sin og blir kjent med hvordan kjønnsorganene fungerer, så kan onani bli en vane som får makt og tar stor plass i livet.

Les: Er det greit å onanere  Kan det være bra å ikke onanere

Å finne ut hvem man er tiltrukket av, skjer som regel av seg selv, ved at man blir tiltrukket av noen. Mange blir tiltrukket og forelsket i veldig ung alder, andre opplever ikke noen forelskelser eller tiltrekninger før de er godt voksne. Det er ikke smart å utforske og prøve seg fram for å finne ut hvem man blir tiltrukket av. Det er også mulig å bli tiltrukket av noen som ikke er bra for seg, så det er ikke lurt å bare la følelsene bestemme hvem man velger til kjæreste og partner.

Les: Forelsket i den rette   /  Jakten på den rette   /   Er jeg lesbisk/   Gutt 15 år og forelsket i en annen gutt

Det er mange artikler og svar på nettsiden vår som kan hjelpe deg med spørsmålet ditt, så bare søk deg fram på siden og finn flere svar.

Vennlig hilsen guttogjente.no