Gå til innhold
☰ Meny

Sove sammen med kjæresten


Jeg er en jente på 18 år som nettopp har fått kjæreste. Han er kristen og vi har felles verdier.

Vi er begge enige om å vente med sex til ekteskap. Men det jeg lurer på er om  det er galt å sove sammen? Jeg tenker ikke på å flytte sammen, men kanskje overnatte uten at vi har sex. Vi er ofte sammen  sent i helgene, det er ofte begge holder på å sovne på sofaen og jeg ser ikke noge galt med det. Kunne vi ha reist på tur sammen og delt rom?Svar 23.03.2020
Hei!

Takk for spørsmålet ditt, flott å høre at du har valgt å vente med sex!

For det første: Bibelen sier ikke noe direkte om det er ok å overnatte i samme hus uten å ha sex før en er gift. Men den snakker mye om at det er lurt å flykte fra situasjoner som er fristende og som lett kan få oss til å snuble. Den snakker også om at vi ikke skal lede “vår bror” til fall.

Foreldrene dine ønsker tydeligvis å støtte og hjelpe deg i din bestemmelse om å vente med sex. Kanskje vet de erfaringsmessig at vi alle har større sjanse for å lykkes med det vi har bestemt oss for når vi har noen som holder oss ansvarlige. Foreldrene våre har også på en særlig sterk måte en stemme inn i livene våre. I tillegg vil det at kjæresten din overnatter hos foreldrene dine ikke sende ut de samme sterke signalene til omverdenen om at dere har sex, som dere sender ut ved å overnatte hos hverandre.

 

Hvis du og kjæresten din først velger å overnatte under samme tak, vil det være mye lettere å holde seg til grensene dere har satt for dere selv med foreldrene dine tilstede. Kanskje opplever du det som om at foreldrene dine forsøker å utøve kontroll, men sannsynligvis handler det om at de er noen erfaringer rikere enn deg og bare ønsker å hjelpe deg å lykkes med det du har bestemt deg for. Du er heldig som har noen som ønsker å se deg lykkes rundt deg!

 

Du har rett i at folk tenker hva de vil uansett, men hvis du selv ønsker å være et forbilde -og ikke gi inntrykk til andre om at dere har sex- kan det være lurt å tenke gjennom dette.

 

Les også: 

Galt å sove i samme hus?

Vil ikke at folk skal tro at vi har sex

Hvor bør grensene gå?

Grensen for sex?

Hva er definisjonen på sex?

Hva er definisjonen på sex?

Ønsker å vente med sex

Hvor går grensen i følge Bibelen?

Hvor går grensene?

Å sette grenser

Hva er sunne grenser i et forhold?

Sette dine egne grenser

Har man sex når man tar på puppene?

Kjæresten vil jeg skal ta henne på rumpa

Kline

Hva er definisjonen på sex?

Her er en artikkel du kan lese om grenser:

Hvor går grensen?

 

Vennlig hilsen GuttogJente.no