Gå til innhold
☰ Meny

Hva sier Bibelen om å bytte kjønn?


Hei, hva mener egentlig Gud om det å bytte kjønn? Sier Bibelen noe om dette? Det har blitt et så stort samtaleemne i vennegjengen i det siste, og jeg vet liksom ikke helt hvordan jeg skal foholde meg til det, og hva jeg skal mene.Svar 23.08.2020

Hei og takk for spørsmålet

Bibelen sier at Gud i utgangspunktet skapte menneskene som mann og kvinne for å være et bilde av Gud (1. Mosebok 1.27). Det var ikke Guds plan at mennesker skal bli født med en opplevelse av å ha en kropp med feil kjønn, like lite som det var Guds opprinnelige plan at noen skulle bli født med misdannelser eller sykdommer. Men siden det ikke var mulig å gjøre slik kirurgi på den tiden Bibelen ble skrevet, sier den heller ikke noe direkte om kjønnsskifteoperasjoner. Derfor finnes det heller ingen fasitsvar på hva som er riktig i hvert enkelt tilfelle.

Utvikling av kjønn og kjønnsidentitet er veldig komplisert. Inntil fosteret er syv uker gammelt er det ingen forskjell på gutte- og jentefostre bortsett fra at de har forskjellig arveanlegg og kjønnskromosomer. Når guttefosteret er syv uker gammelt begynner kroppen å produsere det mannlige kjønnshormonet testosteron. Dette gjør at kroppen utvikler seg til å bli guttekropp. Samtidig påvirker dette utviklingen av hjernen slik at gutter og jenter blir forskjellige også mentalt. Hvis kroppen ikke produserer testosteron utvikler kroppen seg til å bli en jentekropp.

Det er ingen som vet nøyaktig hva som har gått galt i de sjeldne tilfellene der personer helt fra de er barn opplever seg som ”fanget i en kropp med feil kjønn”. Kirurgene kan forandre bryster og kjønnsorganer slik at kroppen ser ut som motsatt kjønn. Men det er ikke aktuelt å operere alle som kunne tenke seg å ha motsatt kjønn. De psykiske konsekvensene av slike inngrep er også veldig store, og man kan ikke angre når de er gjennomført. Slik kirurgi gjøres bare i helt spesielle tilfeller der et bredt utvalg av fagpersoner etter grundig utredning har kommet fram til at det er nødvendig å gjøre noe så drastisk for å hjelpe den aktuelle personen.

Les også: /sporsmal-og-svar/vil-ga-med-jenteklaer-og-vaere-en-jente/

Vennlig hilsen GuttogJente.no