Gå til innhold
☰ Meny

Man er født enten...


man er født enten hetro, bifil eller homofil. hvorfor sier dere da at det er homofile "følelser"? og hvorfor sier dere at det er galt å gå inn i et homofilt forhold?
hilsen jente 14.Svar 23.08.2020

Hei og takk for spørsmålet!

Homofili er et svært stort tema som det ikke er mulig å redegjøre godt for som svar på et spørsmål.

Når det kommer til seksuelle legninger finnes det rett og slett veldig lite sikker kunnskap om årsak. En periode trodde man at det var en medfødt legning, men i dag tenker de fleste at det handler om en kombinasjon mellom arv og miljø. Vi er alle født med et unikt genmateriale, vi er født som seksuelle vesen, og så møter vi ulike mennesker, kulturer og opplevelser som alt er med på å påvirke og utfordre oss i en eller annen retning.

Det finnes altså ingen fasit på dette. Det finnes mange forskjellige teorier om homofili, men ingen vet med sikkerhet hvorfor noen mennesker kjenner erotisk og seksuell tiltrekning til mennesker av samme kjønn som dem selv. Det eneste som er sikkert er at alle mennesker uansett bør behandles med den samme respekt.

Hvis du ønsker å forstå mer om hva Bibelen sier om Homofili kan vi anbefale boken “Mine homofile venner” av Espen Ottosen på Lunde forlag. Du kan også høre en podcast med et nyttig og lærerikt seminar om temaet her.

Les også: Hvordan kan man få vite at man er homo? /  Kristen gutt 14 med homofile følelser  

Vennlig hilsen GuttogJente.no