Gå til innhold
☰ Meny

Videosnutt: Hvordan være kristne kjærester?

Sier Bibelen noe om å være kristne kjærester?


Hvis vi slår opp i Bibelen og leter etter bibelvers om det å være kristne kjærester, finner vi ingen, men det betyr ikke at Gud ikke har noe å si til oss om det. Greia er bare at konseptet kjærester, sånn vi har det, ikke fantes på Jesu tid. Trikset er å lete etter bibeltekster som sier noe om relasjoner og hvordan vi mennesker skal forholde oss til hverandre. Da finner vi flere ting som hjelper oss til å svare på hvordan vi kan være kjærester på en god måte.

I denne videoen deler Maria Celine Lundeby noen tanker om å være kristne kjærester.

Aktuelle bibelvers

Markus 10,6-9 Men fra begynnelsen av, ved skapelsen, skapte Gud dem som mann og kvinne. Derfor skal mannen forlate sin far og mor og holde fast ved sin kvinne, og de to skal være én kropp. Så er de ikke lenger to; de er én kropp. Og det som Gud har sammenføyd, skal mennesker ikke skille.

1 Timoteusbrev 4,12 La ingen forakte deg fordi du er ung, men vær et forbilde for de troende i ord og livsførsel, i kjærlighet, tro og renhet.

1 Mosebok 2,18 Da sa Herren Gud: «Det er ikke godt for mennesket å være alene. Jeg vil lage en hjelper av samme slag.»

Ordspråkene 4,23 Bevar ditt hjerte framfor alt du bevarer, for livet går ut fra det.

Hebreerbrevet 13,4 La ekteskapet holdes i ære av alle, og la ektesengen bevares ren. For Gud vil dømme dem som driver hor eller bryter ekteskapet.

Efeserbrevet 5,8-14a En gang var dere selv mørke, men nå – i Herren – er dere lys. Lev da som lysets barn! Lysets frukt er all godhet, rettferd og sannhet. Prøv hva som er til glede for Herren! Ta ikke del i mørkets gjerninger, for de bærer ingen frukt. Avslør dem heller! Det som slike folk driver med i det skjulte, er det en skam bare å nevne. Men alt kommer for dagen når det blir avslørt av lyset, og alt som kommer for dagen, er lys.

  Spørsmål å tenke over eller snakke med andre om
  • Står punktet ”han er kristen” høyt oppe på listen din for drømmekjæresten? Hvorfor/hvorfor ikke?
  • Hva er å oppføre seg bra mot en gutt? Og hvordan kan du unngå at både dine og den andres følelser blir såra?
  • Hva tror du menes med at vi skal bevare vårt hjerte?
  • Hvordan kan du og kjæresten din være et lys i verden?
  • Hvorfor er det så mange som syns det er vanskelig, eller ikke ønsker, å vente med sex til ekteskapet?

Det kan være lurt å tenke over spørsmålene over før man finner seg en kjæreste, og i starten av et kjæresteforhold. Det kan gjøre at man vet mer hva man vil. Da blir det lettere å vite hva som kan gjøres for å få det forholdet en ønsker.

Publisert med tillatelse fra Preik.tv