Gå til innhold
☰ Meny

Vent på meg!

«Tror du det finnes noen der ute som ikke har ligget med noen? Tror du det finnes noen for meg? Jeg vil så gjerne være den første, den ene for den jeg skal gifte meg med.»

Dette hjertesukket hører jeg fra tid til annen fra unge jenter og gutter. – Så da finnes det jo noen! Renheten er den mest verdifulle gaven man kan gi til sin kjære. Tenk at noen har ventet på å få deg!

Alle kan gi bort noe dyrt, men bare de som vet hva det vil si å ofre, kan gi bort noe verdifullt. «Jeg vil kjøpe jordstykket av deg til full pris, for jeg ville aldri gi Gud noe som ikke har kostet meg noe.» 2 Sam 24, 18-24. Når du finner den ene spesielle, skal du ha noe verdifullt å gi vedkommende som ingen andre har fått av deg. Det å gi sin elskede noe du har kjempet for å ta vare på, er en verdifull gave.

Det å leve rent handler ikke bare om å kontrollere vår egen seksualdrift, men det blir også en kamp mot påvirkningen og påtrykket av det falske budskapet i verden rundt oss. Seksuell renhet ser ikke ut til å bli verdsatt i dag og derfor finner mange ikke motivasjonen til å spare sex til ekteskapet. Og dersom vi ikke får høre om en premie som er verd innsatsen, finner vi ikke motivasjon til å kjempe kampen mot sexpresset.

Renheten, verd å kjempe for.

Vi verdsetter renhet på alle andre plan i livet. Vi liker at det er rent rundt oss og vi liker å være rene selv også. Vi dusjer, vasker oss, vasker klærne og huset. Vi spriter hendene fordi vi vet at de farligste urenhetene er usynlig for øyet og smitter oss med bakterier og virus som gir farlige sykdommer. Men så glemmer vi kanskje den viktigste renheten, -renheten i tanke og sinn. «Bevar ditt hjerte fremfor alt du bevarer, for livet utgår fra det.» S.Ord 4,23

Jesus kom for å vaske oss rene. Den som tror på Ham er badet rene. Joh 15:3  Og så trenger vi likevel ofte å vaske oss. Joh 13:10  «Dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han forlater oss syndene og renser oss fra all urettferdighet.» 1 Joh 1:9

Det er fint å ha en ren ektemake. Det er så deilig når han/hun lukter godt, er fin på håret og har rene tøffe klær. Men det er også deilig at den andres tanker er rene og fantasiene kun kretser rundt de to. Det er så fint å slippe å kjempe mot virus og bakterier fra fortiden. Det er så godt å møte gamle venner og bekjente uten at gamle eventyr og lidenskap blomstrer opp i tankene. Det er så deilig å være den ene, for hverandre.  Det er fint når to kan dele noe som ingen andre har fått av dem, og kunne si: «Du er så spesiell for meg, kjære. Jeg ventet på deg, og jeg vil gi meg til deg, bare deg. Det var virkelig verd å vente på deg! Takk for at du også ventet på meg!»