Gå til innhold
☰ Meny

Blir folk «ett» av å ha sex?


Hm, har hørt av mange kristne at hvis man har sex før man gifter seg så blir man “ett” med personen. At sjelene bindes eller noe. Stemmer dette? Personlig tror jeg ikke på dette da jeg ikke har funnet noe om det i bibelen.Hei og takk for spørsmålet som du stiller.

I skapelsesberetningen kan vi lese at Gud sier til menneskene: «Vær fruktbare og bli mange.» Altså: Ha sex og få barn. Dette var det første budet som vi mennesker fikk av vår skaper. I neste kapittel finner vi det som ofte kalles for ekteskapets innstiftelsesord: «Derfor skal en mann forlate sin far og mor og være knyttet til sin kone, og de skal være ett legeme» (1. Mosebok 2.25 Bibelen Guds Ord).

Mennesker er i utgangspunktet selvstendige individ med alt det innebærer. Bibelen er tydelig på at et mennesker har en sjel, vi er også åndelige samtidig som vi er tilstedeværende i en kropp som hele og integrerte mennesker. Når en mann og en kvinne ligger sammen, så sier altså bibelen at de blir de ett. Det vil være vanskelig å begrense denne enheten til bare å gjelde den fysiske delen av kroppen. En blir ett med hverandre, med hele seg, det hele integrerte menneske smeltes sammen med et annet menneske og blir en felles enhet med det mennesket. Dermed oppstår det enhetlige bindinger også i det usynlige mellom to mennesker som ligger sammen og som vil knytte dem sammen til en enhet på alle menneskelige plan.

Andre bibeltekster som også sier noe om dette er 1.Korinterbrev 6.6, som egentlig handler om det som står i 1 Mosebok 2:25. «Eller vet dere ikke at den som holder seg til en horkvinne, er ett legeme med henne? For det er sagt: De to skal være ett kjød.»  og Markus 10:8: «og de to skal være ett kjød. Så er de da ikke lenger to, men ett kjød.» Her ser vi at en blir ett og bundet til hverandre som en enhet, selv om en ligger med en som f.eks er prostituert eller i et annet tilfeldig forhold, så oppstår det likevel tilsvarende bindinger mellom de som har sex sammen, de blir en enhet.

Les også:
Hva skjer i det usynlige når to mennesker har sex?

Med vennlig hilsen GuttogJente.no