Gå til innhold
☰ Meny

Busta for å røyke


Hei, Jeg ble denne uken busta for å røyke av noen jeg kjenner, hun sa også at jeg må si det til foreldrene mine at jeg røyker. Men jeg vet ikke hvordan jeg skal si det.Hei!

Vi regner med det ikke var noen hyggelig opplevelse hverken å bli busta, eller å bli fortalt at du må si det til foreldrene dine. Samtidig er det sjelden godt for relasjonen mellom barn og foreldre å holde ting skjult. Slike ting kommer foreldre ofte til å finne ut før eller siden likevel, og dersom du selv sier det, vil det bygge tillit fremfor om de finner ut av det på en annen måte. Da mister de tillit til deg.

Om du velger å si det til foreldrene dine, er det nok ikke så mange måter å si det på enn rett fram. Men det kan være godt for både deg og foreldrene dine om du kanskje sier noe om hvorfor du har skjult det, og hva du tenker videre. Om du vil fortsette å røyke, eller om det er noe du ønsker fra dem med tanke på hjelp til å slutte. Dersom du mener det, er det fint å si at du er lei for at du ikke har turt å si det før.

Kanskje kan det også være greit å forberede deg på at de får en reaksjon og at de kanskje gir deg en konsekvens. Skulle du oppleve responsen deres som urettferdig, vil vi anbefale deg å likevel gi dem litt tid til å fordøye det før du tar det (rolig) opp med dem senere. På den måten vil det være gode sjanser for at samtalene om dette vil styrke relasjonen deres fremfor å svekke den.

Lykke til

Mvh Guttogjente.no