Gå til innhold
☰ Meny

Drakk for mye, hadde sex og kondomen revnet


Jeg endte opp med å drikke mye på en fest, noe jeg prøver å unngå for det meste, men endte opp med å bli veldig full. Jeg endte opp hos eksen min som også hadde drukket en del også hadde vi sex. Vi fant ut at kondomen vi hadde brukt hadde revnet under samleie. Hun tok en angrepille 6-7 timer senere.

Jeg er kristen og er kjempe redd for situasjonen jeg har endt opp i. Jeg er redd for å snakke med noen om det, jeg er redd for at pillen ikke fungerer og er redd for at livet mitt kommer til å snu seg på hode hvis hun ender opp med å være gravid. Jeg vet ikke om jeg har noe konkret spørsmål, men håper at dere kunne hjelpe meg litt med hva jeg burde gjøre. Jeg blir fryktelig redd av hele situasjonen og vet ikke om jeg kan tilgi meg selv for hva jeg har gjort.Takk for henvendelsen din!

Det er ingen god situasjon du har satt deg i, og det er lett å forstå den frykten og angsten du kjenner på nå. Samtidig viser du ved det du skriver at samvittigheten din er «intakt» og at du er i stand til å angre det du har gjort, det er positivt. Du kan være helt trygg på at Gud vil tilgi deg dersom du henvender deg til Han og ber om tilgivelse. Det er ikke sikkert du vil kjenne at du umiddelbart klarer å fri deg fra den skammen og den manglende tilgivelsen du føler mot deg selv, men om du ber Gud om hjelp til å håndtere disse følelsene vil du over tid kjenne at følelsene forandrer seg.

Det som kan hjelpe deg til å gå videre er at du tar praktisk ansvar for det du har gjort, spesielt siden det også involverer et annet menneske. Vis at du er en mann som tar ansvar for dine handlinger. Når du gjør dette kan det også hjelpe deg å tilgi deg selv.

Det er viktig at du for det første snakker med eksen din og kanskje også ber henne om tilgivelse for situasjonen du har satt henne i. Spør hvordan hun har det og hvordan det føltes for henne å ta angrepillen, det er ikke sikkert hun har det så enkelt hun heller. Vis at du støtter henne og er villig til å hjelpe henne med hva det skulle være. Kanskje får du også avkreftet at dere venter barn sammen. Men dersom hun er blitt gravid, må du innstille deg på å ta ansvar både i svangerskapet og i rollen som pappa.

For det andre kan det være til hjelp for deg om du «vender om», altså ta et aktivt valg om å handle annerledes. I Johannes 8.11 sier Jesus: «Gå bort og synd ikke mer!» Bestem deg her og nå for at du ikke vil utsette deg for en slik situasjon igjen. Tenk gjerne gjennom hva som skal til for at det ikke skjer igjen. Kanskje krever det at du prater skikkelig med eksen din og avklarer en gang for alle om det skal bli dere to, eller om dere skal avslutte forholdet helt? Kanskje må du revurdere ditt forhold til alkohol eller i hvilke sammenhenger du velger å innta den?

For det tredje er det kanskje lurt å tenke gjennom hvilket syn du har på sex, eller hvordan du tror Gud ser på dette med sex. Gud har satt noen grenser for slik aktivitet, og det er viktig å forstå at Han ikke gjør det bare for å være kjip! Han har innstiftet naturens lover slik at hver gang man velger å ligge med noen, kan det teoretisk sett bli barn av det. Ingen prevensjon er 100 prosent sikker. Når man velger å ligge med noen må man derfor også vite med seg selv at man er klar for å ta ansvar for et eventuelt barn. Det er viktig å vite at Gud vil oss godt når Han ønsker at sex skal finne sted innenfor ekteskapets rammer. Det er for det første for å beskytte de små barna – at de skal ha en god familie å vokse opp i med både en mamma og en pappa som har tenkt å være der. Dernest er det også for å beskytte oss mot «sår» og «arr» på sjelen vår slik som du dessverre har fått nå.

Når dere har hatt sex sammen, er dere blitt “en kropp” og er knyttet til hverandre med usynlige bånd, se: Hva skjer i det usynlige når to mennesker har sex. Så i tillegg til å be Gud og hverandre om tilgivelse, så trenger dere også å be Gud om å bryte de usunne bindingene som ble skapt mellom dere da dere “ble ett” da dere hadde sex. Det kan du lese mer om i:  Gikk over grensen, hva skal vi gjøre

Til slutt må du huske på at Gud kan vende enhver situasjon til noe godt. Vit at Gud er der for deg og kan snu også denne situasjonen til noe godt. Vær trygg på at Gud kan tilgi deg og at Han hjelper deg gjennom dette uansett utfall.

Les også:

Har hatt sex

Tilgitt for sex før ekteskap

Angrer etter sex

Gud velsigne deg og bevare deg!

Vennlig hilsen GuttogJente.no