Gå til innhold
☰ Meny

Er det dumt å få seg kjæreste når vi bare er 14?


Hei
Jeg er en forvirret jente på 14 år som har en guttebestevenn. Folk sier at han liker meg som mer enn en venn, og jeg merker det på en måte selv også. Jeg liker vel han litt også, men jeg er redd for hva som kommer til å skje med vennskapet vårt om vi blir sammen. Hva som skjer med oss om vi i tilfelle slår opp og generelt hva som er Guds vilje for oss. Og er det dumt å få seg kjæreste når vi bare er 14? Det er små ting som gjør meg usikker, men det er vanskelig å si akkurat hva…
Takk på forhånd :)Hei og takk for spørsmålet ditt.

Det kan være vanskelig å være bestevenn med en gutt når dere er 14 år. Det er en alder hvor det skjer mye i kroppen med blant annet hormoner, som lett gjør at følelsene kan bli udefinerbare og overveldende. Forelskelser i denne alderen kommer lett og kan være intense, men kortvarige. Mange ganger kan det derfor være lurt å vente med å bli kjærester, til hormoner, kropp og følelser har stabilisert seg, slik at man slipper å såre hverandre eller risikere vennskapet. Om det er Guds vilje at dere skal bli kjærester og en gang bli gift vil følelsene også være der når dere bli litt eldre.

Les: Hva skal jeg gjøre når jeg er forelsket

Du skriver ikke noe om at du har snakket med ham om din uro for deres vennskap. Det kan være lurt å ta opp temaet i en «ikke-romantisk-setting» for å unngå at det blir for nært. For eksempel møtes på en kafe tidlig en ettermiddag. For dersom man sitter på et rom alene om kvelden og snakker om følelser, kan man bli fristet til å kysse uten at man egentlig har bestemt seg for å bli kjærester. Du kan beskrive hvor mye vennskapet betyr, og være ærlig med at vennskapet betyr for mye til at du vil noe mer på dette tidspunktet.

Les: Har fått følelser for bestevennen

Vi håper du også har gode jente-venner du kan være sammen med, det er også viktig i den alderen du er i.
Du kan også lese disse svarene fra noen som har lurt på noe av det samme som deg:

Hvem skal en fortelle at en er forelsket?
Jente med guttevenner
Hvilke forskjeller er det på guttevennskap og jentevennskap?
Hva er passelig alder for kjæreste?
Bli sammen i 8. klasse
Alder for kjæreste
For unge til å være kjærester

 

Vennlig hilsen GuttogJente.no