Gå til innhold
☰ Meny

Flørting?


Hei eg eg var på sånn ungdomsmøte og var med og var leder der, men det som var eg fekk blikkonkonakt med han ene der som er leder han også som meg, me fekk det ikkje bare enn gang, men eg tørde ikkje og snakke med han, og eg veit ikkje om det er flørting eller om han bare er vennlig? Eg trenger hjelpe med dette, alder hans er 18 år og eg er 22 år. Og må bare si dere har en bra side.



Hei og tusen takk for spørsmålet ditt til GuttogJente.no!

Du beskriver den usikkerheten som følger med det å være ung og på jakt etter kjærligheten på en veldig fin måte. For mange er det slik i den fasen av livet at nesten alle man treffer av det motsatte kjønn blir vurdert som en potensiell kjæreste. Det er selvsagt sårbart å kjenne seg så usikker og så mye på jakt. Det er ikke lett å gi deg råd i forhold til akkurat den gutten, men vi kan si noe generelt om å være ung og på jakt etter en livsledsager.

Å holde blikket til hverandre kan absolutt være en del av å vise interesse på. Det er også vanlig å le og tulle med hverandre. Det å flørte med hverandre kan være både en måte å vise interesse på, og en måte å sjekke ut om den andre personen er interessert i noe mer enn vennskap. De aller fleste som har lyst å finne ut om de kan bli et par trenger å bruke tid sammen og snakke sammen. 

Les: Grenser for flørting 

Hvis det er sånn at du kjenner deg interessert i å bli bedre kjent med han gutten som var leder i samme ungdomsopplegget som deg, kan du jo prøve å invitere ham med på noe som du liker å gjøre. Gå en tur sammen, gå på kino, spille et spill sammen med noen andre venner, eller noe annet. Så kan dere jo bli litt bedre kjent, og du kan finne ut om han er interessert i å bli bedre kjent med deg også. 

Noen ganger er det dessverre sånn at vi ikke får et ja når vi ønsker å bli bedre kjent med en annen og da er det best å prøve å gå videre i livet og finne en helt annen person å være interessert i. Interessen for en spesiell person kan vare både lenge og kort i ungdomsårene. Det er mange som opplever at de blir fort forelsket, men at det kan gå like fort over igjen.

Les: Flørtete? 

Vi anbefaler deg å ikke gå inn i et forhold til en gutt du ikke kjenner ordentlig. Det er lurt å være venner en stund først og bli kjærester senere, når man har blitt godt kjent og vet at det er en person man kan være seg selv med og snakke med. Det er også lurt å gjøre aktiviteter sammen istedenfor å være mye alene på et rom sammen. Da kan man lettere kunne sette grenser for det fysiske og det er lettere å bli kjent på andre måter. Det kan også være lurt å være flere venner sammen slik at man kan se vedkommende sammen med andre. Det er mange egenskaper man har behov for å kjenne til for å kunne vurdere ordentlig om det er en gutt å satse på eller ikke. Når det er sagt så finnes det flere gutter som det kan være verd å satse på. Bare sørg for at du finner en av dem. Lykke til!

Les også:
Flørter jeg for mye 

Er kompisen til kjæresten min interessert i meg? 

Hvilke forskjeller er det på guttevennskap og jentevennskap? 

Hvordan vet to kjærester at de passer sammen? 

 

Vennlig hilsen GuttogJente.no