Gå til innhold
☰ Meny

Gud i sentrum av forholdet?


Hei, jeg har vært sammen med kjæresten min i et år nå. Vi er begge kristne, og tro er viktig for oss.
Jeg hører av og til om det å ha "Gud i sentrum av forholdet". Jeg synes dette er vanskelig. Hva vil dette egentlig si i praksis? Hvordan vet man at Gud er sentrum av forholdet?

Vi leser i bibelen sammen en sjelden gang, men det føles aldri helt naturlig, og jeg føler ikke vi får så mye ut av det. Jeg er ikke vant med å verken lese i bibelen eller be sammen med andre. Hvordan kan man få Gud (og bibellesing) til å bli en naturlig del av et forhold? 

Hei kjære innsender, takk for spørsmålet ditt!

Så bra at du har funnet en kristen kjæreste og at troen er viktig for dere! Det høres ut som et godt utgangspunkt for forholdet! Å ha «Gud i sentrum av forholdet» som du skriver, kan sikkert se ulikt ut ettersom vi har ulike måter å tilnærme oss Gud på, også kalt trosspråk. Du skriver at troen er viktig for dere. Hvordan ser troen ut i deres liv? På hvilken måte er den viktig?

Les: Sorry Gud, jeg har ikke tid

I Bibelen finner vi noen verdier og holdninger som vil være naturlig å styre etter dersom Gud er sentrum av forholdet. Det er ikke hva alle andre sier eller mener som definerer vårt forhold, heller ikke våre egne tanker, følelser og lyster (når disse går på tvers av Guds tanker om oss). Valg dere tar i forhold til ærlighet, sex, samboerskap/ekteskap, pengebruk, menighetsliv, tjeneste, tilgivelse osv vil si noe om hvem og hva som er sentrum av forholdet. 

Det å lese Bibelen og be sammen er veldig fint i et forhold, og det er ikke rart at det oppleves litt unaturlig når ikke du er vant til det. Sånn er det med alle ting. Også bibel og bønn er noe en kan bli vant til å gjøre sammen. Bønn er kraftfullt, selv om ikke det alltid kjennes sånn! Men det knytter oss sammen på en særlig måte.

Gode vaner er kjempebra og en trygghet i livet. Dersom dere ender opp med å gifte dere vil vanene dere har laget dere allerede nå komme godt med. Det blir ikke nødvendigvis noe lettere å begynne og be eller lese Bibelen sammen senere i forholdet. Hvis dere får barn i framtida, vil disse gode vanene være gull verdt! Fortsett å be og lese Bibelen sammen, det vil bli mer naturlig etterhvert. Kanskje kan en andaktsbok, eller høre på en podcast med forkynnelse, eller lytte til Bibelen som lydbok gjøre det enklere og mer naturlig? Da får dere kanskje også lettere en samtale etterpå? 

Les: Å være kjærester med ulike drømmer og kall

Vær aktive i en menighet, ha en tjeneste der, vær med i ei smågruppe, ta Jesus på ordet og følg ham, del med andre osv. Livet med Jesus er rikt og mangfoldig, og det ser ikke likt ut for alle. Men ta han med i hverdagen, i små og store valg, både hver for dere og som par - han ønsker det beste for dere!
 

Vennlig hilsen GuttogJente.no