Gå til innhold
☰ Meny

Gutt i klassen forelsket i meg


Hei. I klassen er det en gutt som helt klart er forelsket i meg. Jeg har visst det i ca. et halvt år. Han ser på meg i timen noen ganger selv om han sitter på første rad og jeg på bakerste. Han gjør morsomme ting i nærheten av meg i friminuttene. Når det er leksehjelp sitter han og venter på meg er jeg temmelig sikker på. Han går alltid ut rett etter meg hvis jeg er sen er han også sen og hvis jeg går ut tidlig gjør han det også, men han snakker aldri med meg. Jeg har prøvd å få litt kontakt med ham på Teams. Han prøver å være "kul" på skolen, men når jeg chatter med ham virker han snill og jeg tror han er ganske sjenert. Han snakker aldri med meg med mindre jeg starter. Det han sier når vi chatter sammen og det han sier på skolen stemmer ikke alltid overens. Vi hadde ingen kontakt før jeg begynte å chatte med ham. Jeg bare lurer på hvordan jeg skal oppføre meg rundt ham og hva jeg skal gjøre.
Takk for ditt spørsmål!

Vi skjønner at det er spennende når en gutt viser interesse for deg, og synes du beskriver din respons på det veldig bra. Du skriver ikke noe om du har følelser for ham eller ikke, bare at han er forelsket i deg. Du har snakket med ham både på skolen og i chatten og vi får inntrykk av at du ønsker å være en god venn, det er noe alle trenger!

Les: En gutt liker meg - hva skal jeg gjøre?

Vi tenker nok at det er lurt å øve seg på å snakke sammen - gutter og jenter. Som du skriver er det ikke alltid han tar kontakt, eller at det han sier og det han chatter stemmer overens. Derfor er vårt råd å fortsette å være en god venn, snakke sammen, spørre om det du ikke forstår eller om han sier ting som ikke stemmer. Det er ofte en god ide å ikke bli sammen for tidlig, både i forhold til alder, men også før man kjenner hverandre godt! Det er også en øvelse i å bli kjent med sine følelser, hva som er forelskelse, glede, spenning og «sommerfugler i magen». At gutten i klassen er forelsket i deg trenger ikke føre til at du blir forelsket i ham.

Les: Er gutten i klassen interessert i meg? 

Om du begynner å tenke på å få kjæreste og hvem du skal gifte deg med når du blir stor, er det veldig smart å spørre Gud om hjelp til å velge rett. Vi tror at Gud er god, og at Han vil det beste for deg! Be også gjerne for gutten i klassen. På den måten vil Gud være med deg i tankene dine, og hjelpe deg til å gjøre det som er rett. 

Les også:
Er han forelsket i meg?
Hva skal jeg gjøre når jeg er forelsket?
Liker jente og hun liker meg
Hvordan vet man om en gutt liker deg?
Hvilke forskjeller er det på guttevennskap og jentevennskap?
Tør ikke snakke med gutt - hva skal jeg gjøre?  

 

Med vennlig hilsen GuttogJente