Gå til innhold
☰ Meny

Har jeg ødelagt alt nå?


Hei er jente 22 år her, og liker og være ærlig så her kommer det, eg har sendt en nakenbilder for lenge siden og har snakket med noen i tlf og ringt om sex men me snakket ikkje bare om det, men har eg ødelagt alt nå for og få meg en kjæreste?
Og har ei god kristen venninne som eg har sagt det til, så eg hvertfall fekk sagt det til noen, men gjort er jo gjort men føler troende gutter, er vanskelig er troende eg også,.og er glad for at Gud er med meg. Hadde ikkje greind denne reisen alene.. Men er det noe som hjelper for det eg spørte om ?Kjære deg

Så fint at du tør å spørre oss i GuttogJente.no når du kjenner på så mye vonde følelser rundt det du har gjort og vært med på. Og så fint at du vil være ærlig, det er et godt utgangspunkt for å få til noen endringer i livet. Vi tenker ikke at du har ødelagt alt med tanke på å få deg kjæreste. Når det er sagt, så høres det ut som om du går og bærer på mange følelser og tanker som ikke er så gode å kjenne på.

Les: Er det greit å sende dirty-tekstmeldinger til kjæresten? 

Det er flott at du er en troende og at du opplever at Gud er med deg! Det er Han. Gud ønsker jo at vi skal komme til Ham når vi har det vanskelig. Og Han ønsker nok helt sikkert at du skal få hjelp til å få det bedre, både med tanke på det du har gjort av seksuelle ting og med følelsen av å ikke være god nok.

Les: Naken på Skype og Snapchat 

Når vi ber Gud om tilgivelse for det vi har gjort galt så står det i Bibelen at vi blir tilgitt. Du kan også få tilgivelse for det du har gjort feil hvis du ber Ham om det.

Det høres ut som om du opplever mye selvfordømmelse ennå. Det er ikke så godt å gå rundt og tenke slik om seg selv som det du gjør. Nettopp det at du har så mange vonde tanker om deg selv etter de seksuelle handlingene, gjør at vi tenker du er en jente med vár samvittighet. Selv om vi i GuttogJente.no tenker at det beste er å vente med sex til man har giftet seg, forstår vi at det i noen tilfeller ikke blir slik man hadde tenkt, eller at man på andre måter går over seksuelle grenser som man senere angrer på. 

Gud elsker deg på tross av alle feilene du har gjort, og det bør du selv også gjøre. Det er aldri for sent å ta bedre valg for fremtiden enn det man har gjort i fortiden.

Les: Synd å sende drøye snaps? 

Det hadde nok vært bra for deg å snakke med noen som har kompetanse på vanskelige seksuelle opplevelser, selvbilde og tro. Da kunne du fått hjelp til å tilgi deg selv og tro på deg selv igjen. Det kan være en ansatt i en kirke/menighet, eller en kristen terapeut som jobber med ungdom. Hvis du kan få snakket med noen som kan hjelpe deg før du får en kjæreste vil det være bra. Da kan starten på et kjæresteforhold bli mye bedre.

Det er også lurt å bestemme deg for å ikke gå over dine egne grenser i møte med en ny kjæreste, slik at du slipper å kjenne på samvittigheten at det blir galt igjen. Gud har skapt oss med samvittighet fordi den skal være et kompass for oss. Da er det lurt å bruke den.

Les: Kampen om renhet 

Vi i GuttogJente.no har Bibelen som utgangspunkt for vår rådgivning og tror derfor at det beste for oss mennesker er å vente med å ha sex til vi har giftet oss. Derfor tror vi også det er lurt å ikke gjøre seksuelle handlinger som for eksempel å sende nakenbilder. Vi tror at det er en bedre ramme for oss, og at Gud har gitt oss den rammen blant annet for at den skal beskytte oss mot å få sår som blir vanskelige senere i livet. Nå har jo du fått en erfaring av hvor vondt det kan bli å gå over de grensene, så da er det ekstra viktig for deg å være den du har lyst til å være fremover.

Les: “Du kan nå kysse bruden” 

Vi tror ikke at noe av det du har gjort kan hindre deg i å bli en god kone, og vi håper du vil ta gode valg i fremtiden! Valg som vil beskytte deg, istedenfor å gjøre deg enda mer sårbar og usikker på om du er verdifull nok til at noen kan elske deg. Husk at du er verdifull på tross av de vonde erfaringene!

Les også:

Hva vil det si å "fantasere om noen"?  

Verdidebatt- Naken i 10 sekunder  
Dumt å snakke om sex 

Guds nåde er større enn alt 

Nudes 

Naturlig naken?  

Er begjæret like stor synd som sex? 

Å gifte seg med en som har hatt sex 

Vil en kristen jente godta at jeg har hatt sex?

 

Vennlig hilsen GuttogJente.no