Gå til innhold
☰ Meny

Hva gjør du hvis du blir spurt om sex før du er 18?


Hva gjør du hvis du blir spurt om sex før du er 18?Hei og takk for spørsmålet ditt.

Det er flere faktorer som avgjør hva du skal svare om noen spør deg om sex før du er 18 år. I Norge er den seksuelle lavalder 16 år. Denne lovbestemmelsen skal først og fremst beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Men loven skal også beskytte barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk. Den seksuelle lavalderen betyr at om du er under 16 år, så har ikke noen over 16 år lov til å ha sex med deg. Og uansett om det er frivillig fra din side, kan de bli straffet for det. Når du er over 16 år, har du etter norsk lov, tillatelse til å ha sex med andre som er over 16 år, men uansett er det bare du som bestemmer om du vil ha det eller ikke.

Les: Er det lurt å ha sex før man er 16 år?

Så uansett hvor gammel du er, selv når man er 20, 30 eller 50 år, er det viktig å si nei om man ikke vil. Da er den andre nødt til å respektere det og bør ikke mase, true eller på noen måte prøve å overtale deg til å ombestemme deg. Det gjelder også om man er kjæreste med den andre.

Les: Sett egne grenser

Det å ha sex med noen er veldig intimt, og man setter seg i en sårbar situasjon i forhold til den man har sex med. Her på guttogjente.no gir vi råd som er bygget på det Bibelen sier om kjærlighet og sex, derfor anbefaler vi å vente med å ha sex til man har giftet seg.
Da blir det mest nære og fine mellom to mennesker beskyttet av at begge har valgt å elske hverandre resten av livet. Da er sjansen også mye større for at sex skjer fordi dere begge elsker hverandre og ønsker å tilfredsstille den andre, fremfor noe man først og fremst vil ha for selv å bli tilfredsstilt.

Les: Hvorfor bør man ikke ha sex før man er gift?

Her er noen flere artikler som handler om noe av dette:

Aldersgrense for sex
Hva skjer i det usynlige når to mennesker har sex?
10 Grunner til å vente med sex

Håper dette var til hjelp.

 

Vennlig hilsen GuttogJente.no