Gå til innhold
☰ Meny

Jeg har tenkt på en i 5 år


En eg har tenkt på i fem år. Har seksuell tiltrekning, noen ganger alene. Er det greit eller feil han er i eit forhold?Hei og takk for spørsmålet ditt.

Tanker, fantasier og seksuelle følelser er naturlig og vanlig. Men du kan selv bestemme hvor mye plass tanker og fantasier skal ha i hodet ditt, og det å gå rundt å fantasere om en person som er i et forhold er ikke særlig sunt eller produktivt for deg. Det ville være bedre for deg å glemme denne personen og heller fokusere tankene dine på noen du kan finne for deg til å være glad i og like. Tanker og fantasier fungerer slik at jo mer en gir dem plass, jo mer plass tar de.

Denne personen er opptatt og du bør derfor “slå opp” med ditt tankeforhold til ham. Si til deg selv at nå er dette femårige “forholdet” slutt. Og for å klare å gi slipp, må du da også kvitte deg med bilder og andre ting som minner deg om ham, og du kan ikke tillate deg selv å sitte å drømme om ham. Ved å være deg bevisst på når disse tankene dukker opp, kan du slå ”tankekanalen over på et annet program”. Da kan det hjelpe å ha noen tanker klar som du kan slå over til, slik at du slipper å lete etter hva du skal tenke på. Det kan også hjelpe dersom du slår “kanalen” over fra tanker til omgivelsene rundt deg og fokusere på å bli tilstede her og nå. Bruk ellers tid sammen med venner og vær aktiv og engasjert, det vil hjelpe deg til å legge denne tiltrekningen bak deg.

Les gjerne også:

Fantasier

Vil stoppe å tenke urene tanker

Ulykkelig forelsket

Forelsket i en tidligere lærer

Forelsket i en man ikke vil bli sammen med

 

Vennlig hilsen GuttogJente.no