Gå til innhold
☰ Meny

Når er man klar for sex?


Jeg er ikke klar for sex endå. Men når vet jeg at jeg er klar?Hei og takk for spørsmålet!

Når du sender inn spørsmål til GuttogJente.no regner vi med at du ønsker å få svar fra noen som tror på Gud og det Bibelen underviser om sex. Vi ser også du har krysset av for at du er en gutt på 13-15 år, da er det helt naturlig at du ikke er «klar for sex» ennå.

Mange tenker i dag at sex er noe man har bare fordi det er gøy og skaper deilige følelser, men så enkelt er det ikke. Denne tankegangen er mulig fordi man i dag har tilgang til prevensjon og abort. Men Bibelen er tydelig på at sex er knyttet til å få barn, det har ikke vært Guds hensikt at vi skal ha sex med noen det ikke er aktuelt å få barn sammen med. Ekteskapet er en ramme rundt samlivet som kan gi barn en trygg oppvekst med foreldre som er glad i hverandre. 

Bibelen sier at Gud har skapt oss mennesker til mann og kvinne, og at sex er en naturlig og viktig del av livet til en mann og en kvinne som har giftet seg med hverandre og er trofaste mot hverandre. På samme måte som ilden varmer oss og skaper god stemning når vi brenner i peisen, kan sex være noe fint som gjør at mannen og kvinnen kommer veldig nær hverandre og blir enda mer glad i hverandre. Samtidig vet vi at det er farlig å leke med fyrstikker og tenne bål i sofaen eller på gulvteppet. Slik er det også med sex før vi har giftet oss, eller hvis vi har sex med noen andre enn den vi har giftet oss med, det kan rett og slett skade oss som mennesker. 

Bibelen forteller at sex får to mennesker til å smelte sammen og bli som en person (1 Korinterbrev 6.16), noe som kan være fantastisk fint når man er gift og trygge på hverandre. Men det gjør også at noe kan gå i stykker inne i oss hvis vi har sex med noen som vi senere bryter kontakten med, eller hvis vi smelter sammen seksuelt med noen som egentlig tilhører noen andre. Bibelen forteller oss at vi ikke bare er en kropp med følelser, vi er både ånd, sjel og kropp. Sex påvirker oss på en sterk måte også i den usynlige åndelige dimensjonen, noe du kan leser mer om denne artikkelen:

Hva skjer i det usynlige når to mennesker har sex? 

Under puberteten våkner det mange nye følelser i kroppen, vanligvis også sterke seksuelle følelser. Det er helt naturlig at tenåringer etter hvert får lyst på sex når kroppen utvikler seg til å bli voksen. Men det å ha lyst på sex betyr ikke at man egentlig er «klar for sex», selv om det kan føles slik. Seksuell lavalder i Norge er 16 år. Denne loven skal beskytte barn fra å bli utsatt for overgrep fra voksne, men den skal også beskytte barn og unge mot å ha sex før de er modne for det. Med utgangspunkt i det Bibelen forteller oss vil vi si at ingen egentlig er «klar for sex» før de har giftet seg og lever i et trofast og trygt forhold til en ektefelle de vil dele resten av livet med.

Du kan lese mer i disse artiklene:

10 gode grunner for å vente med sex

Vent på meg!

 

Vennlig hilsen GuttogJente.no