Gå til innhold
☰ Meny

Forhuden føles unormal


Det er litt vanskelig og forklare dette. Men er det uvanlig og ikke ha fått noen tegn på pubertet nå? Jeg føler ikke at stemmen har forandret seg og penisen er fortsatt liten uten mye hår. Forhuden kan ikke bli dratt tilbake over penishodet og jeg føler meg unormal.
Er det vanlig og ikke ha kommet i puberteten nå, Eller har jeg gjort det allerede men ikke fått synlige resultater?
Angående penis. Jeg hører folk si at trang forhud er normalt. Men jeg vil ikke si at min er trang. Jeg vil si at den er mer eller mindre lukket.
Når penisen er hard er det så vidt jeg kan bevege på huden og penishodet vises ikke på noen som helst måte. Jeg kan bare se formen på det under huden.

Håper jeg kan få svar.
Hilsen Redd, Stresset, Desperat 14 åringKjære redd, stresset og desperat 14-åring.

Det er veldig ulikt når en kommer i puberteten, og gutter er ofte litt seinere enn jenter. Det at du ikke har kommet i stemmeskifte, og at penis er liten, er fortsatt helt normalt for din alder. Noen er tidlige, andre er seine. Det kan oppleves vanskelig når «alle andre» har begynt å komme i puberteten, mens det tar lang tid for en selv.

Hos gutter regner man puberteten som forsinket hvis det ikke er noen tegn til pubertet når man er 14,5 år gammel. Hvis du har begynt å få hår rundt penis, har puberteten startet. Men hvis det ikke er noen tegn til pubertet når du nærmer deg 15, kan det være greit å få dette sjekket hos fastlegen. Legen kan med en enkel undersøkelse se om testiklene har begynt å vokse, og hvis legen finner ut at puberteten er forsinket, kan du bli henvist til en spesialist for å vurdere behandling som setter i gang puberteten. 

Når det gjelder det du beskriver med trang forhud, så er dette som du skriver et vanlig fenomen for gutter. Før puberteten er forhuden trang hos 7% av guttene, men dette retter seg av seg selv hos de aller fleste, slik at bare 1% av 17-åringer har trang forhud selv om de ikke har fått behandling. Om man får smerter eller betennelse på grunn av trang forhud, kan det være greit å la en lege se på dette. Trang forhud kan i de fleste tilfeller behandles med en kortisonkrem slik at åpningen blir større. 

Det kan være litt ubehagelig å be om hjelp for dette, men leger er vel kjent med slike ting. Snakk med en av dine foresatte, og la dem hjelpe deg med å bestille en time hos legen din. Dersom du synes det er vanskelig å snakke med noen hjemme om dette, kan du også snakke med helsesykepleier på skolen som kan hjelpe deg med å få en timeavtale hos legen. 

Ønsker deg masse lykke til.
 

Med vennlig hilsen GuttogJente.no