Gå til innhold
☰ Meny

Seksuelle tanker


Jeg har mye seksuelle tanker pg jeg spørr jenter på snap om nakenbilder ofte og jeg er fristet til å betale en prostituert, har slitt sånn lenge og klarer ikke å komme ut av det og jeg har ocd og det gjør det ikke lettere, har dere noen tips til hva jeg burde gjøre?Hei og tusen takk for spørsmålet ditt!

Du skriver at du har mange seksuelle tanker. Det er helt normalt å ha mange seksuelle tanker, samtidig er det vanlig at det varierer hvor fremtredende disse tankene er i ulike stadier av livet. Det som er viktig å vite, er at vi selv i stor grad kan påvirke disse tankene gjennom det vi er opptatt av, ser og hører på. Dersom du er midt i puberteten, har ikke hormonene stabilisert seg ennå og alle disse følelsene blir da veldig forsterket. I tillegg er hjernen ekstra mottakelig for inntrykk og det du fyller deg med nå vil sette sterke spor.

Les: Unormalt kåt

Det å se på nakenbilder enten det er filmer, bilder, porno eller tilsendte bilder vil være med å øke dine seksuelle tanker og fantasier. Når det gjelder å spørre jenter om nakenbilder, vil det på en ekstra måte pirre nysgjerrigheten din og øke den seksuelle tenningen. Det kan gi deg adrenalinkick, spenning og kåthet på en måte som du kan bli avhengig av. Slik avhengighet virker som all annen avhengighet med at man må høyne spenningen for å oppnå samme kick og tilfredsstillelse. Det beskriver du også selv i og med at du har blitt fristet til mer spenning med hensyn til å fantasere om å oppsøke en prostituert.

Les: Fantasier

Et annet aspekt er at bildene som jentene sender kan bli lagret og komme på avveie, noe som vil være veldig alvorlig for både dem og deg. Vi tror at jenter og gutter har en uendelig og ukrenkelig verdi. Når jenter har så høy verdi, vil vi oppmuntre til å snakke om og til jenter, og tenke om dem, på en respektfull måte. Med en slik tankegang blir det feil å spørre om å få nakenbilder av andre, og det vil gjøre det lettere for deg å la være å spørre.

Når det gjelder å sende og å få nakenbilder, må du også være oppmerksom på at du lett kan komme i alvorlig trøbbel ved at bilder du får kommer på avveie og du blir ansvarlig. For det er ikke lov å dele bilder man har fått videre, det er heller ikke lov å sende nakenbilder til noen under 16 år eller til noen som ikke har bedt om det. Det er også straffbart å ha nakenbilder av personer under 18 år på mobil eller data. Det er også ulovlig å presse noen til å sende nudes, så dersom du maser om bilder kan jentene eller foreldrene deres anmelde deg for det. De kan samle beviser mot deg med å ta screenshot av chat, brukernavn og bilder.

Les: Synd å sende drøye snaps

Du skriver at du har OCD som betyr “Obsessive Compulsive Disorder”. Dette en diagnose som kjennetegnes av tilbakevendende uønskede tvangstanker og/eller tvangshandlinger. Hvis du har fått denne diagnosen går vi ut i fra at du har vært til utredning i psykisk helsevern (BUP eller voksenpsykiatri). Hvis du ikke får behandling eller hjelp fra psykiske helsetjenester vil vi derfor sterkt anbefale deg å oppsøke hjelp, slik at du ikke kommer i trøbbel på grunn av valgene du tar. Tanker og fantasier blir ofte sterkere når en holder fast ved dem og en holder dem for seg selv. Det kan derfor være vanskelig for deg å håndtere alle disse tankene, fantasiene og fristelsene alene. 

Dersom du går på skole eller studerer, kan du også ta kontakt med helsesykepleieren der, eller du kan oppsøke en helsestasjon for ungdom. Det finnes helsestasjon for ungdom i de fleste kommuner i landet. Sjekk kommunens nettside for å finne ut hvor og når helsestasjonen er åpen der du bor. Tilbudet er gratis. Så ikke nøl med å oppsøke hjelp. Det er ingen grunn til å være skamfull eller flau for at du tenker slik du gjør. Alle hjelpeinstansene er godt vant med ungdommer og hvilke tanker og følelser som rører seg, og de kan være til stor hjelp for deg. Disse tjenestene kan også hjelpe deg med henvisning videre hvis du trenger mer spesialisert hjelp enn det de kan tilby.

Les gjerne disse også:
Kampen om renhet / Hvordan takle fristelser

 

Vennlig hilsen GuttogJente.no