Gå til innhold
☰ Meny

Behov for bekreftelse

”Wow, du er helt sykt god! Jeg vet ikke om noen andre som spiller som deg – du kan bli kjent og berømt for dette”

Hvem elsker vel ikke ros?

Husker du det komplimentet som fortsatt får deg til å smile? De oppmuntrende ordene som gjorde at du turte likevel. Har du fått den bekreftelsen du trengte akkurat når du trengte det? ”Du klarer det!” og opplevd at du klarte det umulige?

Ord skaper! Og når noen snakker livgivende ord til meg, skaper det liv.

I Jakobs brev 3 står det at tungen har makt over liv og død.

For husker du den drepende kommentaren, den som gjorde at hjertet ditt frøys, du trakk deg og ble stille? Noen kan fortsatt gjengi mobbernes anklage ordrett og kjenne klumpen i magen. Ord, stygge fæle ord som gjorde at du ikke orket mer.

De sier blikk kan drepe, jeg tror ord også kan drepe – frimodigheten, selvtilliten, gleden..

Heldigvis er det en som er større enn våre ord, han kaller seg Ordet. Og når Jesus ser på deg sier Han at Han er innmari happy for hvem du er. Han sier at Han gjøre de knuste hjerter levende igjen og lege sår, både de inni og utenpå. Jesus smiler når han ser på deg og Hans ord drønner mye sterkere enn mobbernes.

Men hvordan hører vi den gode stemmen midt i alt annet bråk?

Les hva Han sier, med rød skrift, i Bibelen. Se hvordan Jesus har kjempet for deg og bekreftet at du er verdt å dø for. Bli kjent med stemmen hans, som avogtil hvisker, avogtil kommer gjennom andre mennesker, og veldig ofte kommer gjennom Bibelen.

Hans ord er skapende og virker kraftig på dem som hører etter. Han har ikke tenkt å la deg gå glipp av hva Han sier til deg – bare se litt høyere opp for bekreftelse. Litt høyere opp enn gjengens blikk, litt høyere opp enn Hennes og Mauritz kampanjene.

Se opp til Ham og strål av glede, så skal du aldri rødme av skam” Salme 34.6