Gå til innhold
☰ Meny

Hva HAR du?

I Bibelen står det en fascinerende historie om en kvinne som var enke og fattig, men som ble rik. Du kan lese den fortellingen i 2 Kongebok 4,1-7.

En dag kom profeten Elisja på besøk og ville hjelpe henne. Han spurte henne hva hun hadde i huset, og hun svarte at hun ikke hadde annet enn en liten flaske med olje. Da sa profeten noe rart, han ba henne om å gå rundt til naboene og samle inn alle tomme krukker og kar hun kunne finne, og helle oljen sin fra den lille flasken opp i dem. Og tenk, så gjorde hun akkurat det han sa. Hun begynte å helle olje opp i ett og ett av karene hun hadde samlet inn og til slutt hadde hun ikke flere.

Da stoppet oljen å renne. Men alle de store karene var blitt full av olje som hun nå kunne selge. Slik ble den fattige enken rik.

Tenk, hun nevnte den lille oljeflasken. Jeg tror ikke jeg hadde gjort det. Jeg hadde nok sagt; «Jeg har ingenting!!» For det ville jo egentlig være sant, for en liten flaske med olje er ingenting i forhold til alt man burde hatt i ett hus. Men hun sa; «Jeg HAR». Og det gjorde hele forskjellen. For det var det hun hadde som ga mulighet for vekst. Det du ikke har, kan aldri bli til noe. Men det du HAR kan øke.

Jeg HAR, sa hun, og hentet det hun hadde. Så var hun modig og brukte det hun hadde til noe som var altfor stort i forhold, for hvordan kunne EN liten flaske fylle mange store kar. Men hun brukte det hun hadde og det ble nok! Hun stolte på Gud, og lot Han få bruke det hun hadde, og det ble til velsignelse for henne og dem rundt henne.

Jeg har så lyst til å lære av denne enken. Jeg fokuserer ofte på det jeg IKKE HAR og det jeg mangler og tenker; » OM jeg bare hadde HATT, DA skulle jeg…..», «OM jeg bare hadde VÆRT, DA skulle jeg….», «det er så lite, jeg kan så lite». Men hun hadde bare en oljeflaske og det ble enormt stort, fordi hun brukte akkurat det hun hadde.

På Youtube ligger flere filmer om Nick Vujicic. Han mangler armer og bein, men vi kan likevel se at han spiller bordtennis. «Er det vanskelig å spille bordtennis uten armer?», blir han spurt. «Jeg spiller ikke UTEN armer», svarer han, «jeg spiller MED hake og skuldre!»

Hva HAR du?

I Guds øyne mangler du ingenting. Du HAR det du trenger. Bruk det, så blir det til mer. Gud skapte deg med potensiale, han vil at du skal bruke det du har slik at det blir til mer.

Ikke fall for fristelsen å sammenligne deg med de andre. De har noe annet enn du, og kan fort påpeke det som en mangel hos deg. Hør heller på hva Gud sier om deg. La han vise deg hva du HAR og hva du kan bruke det til. Da blir du den du er skapt til å være, med alt du trenger til å være akkurat det!

LYKKE TIL MED Å BRUKE DET DU HAR!

YouTube: Look at yourself after watching this