Gå til innhold
☰ Meny

Selvbilde

Hva ser du når du ser deg i speilet? Ser du det du er stolt av, eller ser du det du ikke liker? Jeg veit hvor lett det er å henge seg opp i det jeg ikke liker. Og bli fanget i det forferdelige sammenligningshelvetet; ja- det er et helvete, definisjonen på helvete er at Gud ikke er der, og Gud er ikke i sammenligning.

For hvorfor skal jeg gå å sammenligne min vrangside med andres utside? Hvorfor sammenligner jeg alltid mine svake sider med andres styrke? Vi gjør det så automatisk, måler oss selv opp mot andre. Hår, rompe, smil, flink til å spille fotball, pen, morsom, supersmart – og i samme åndedrett ”disser” vi oss selv. Minner oss selv på det vi ikke kan, ikke har, ikke klarer… Vet du at sammenligning først og fremst går ut over deg selv?

DU kan nemlig være din verste fiende eller beste heiagjeng!

For et godt selvbilde handler ikke om å alltid vinne sammenligningen, alltid være perfekt eller se bra ut. Nei, selvbilde handler om hvordan du, ja – DU, ikke de andre, ser på deg selv! Hva du sier til deg selv når du ser deg i speilet. Hva du sier til deg selv når du driter deg ut. Hva du tenker om deg selv i møte med det ukjente. Det er DINE tanker om deg som utgjør et godt selvbilde, ikke heiagjengens. Veit du at om hele verden står og klapper og hyller deg, i kor – så hjelper det så lite hvis din egen stemme er nådeløs mot deg selv! Hvorfor opererer allerede vakre filmstjerner seg? Fordi selv filmstjerner har komplekser. Det hjelper ikke med en sekser på terningen hvis du slakter deg selv. DU kan få noe mange betaler tusenvis av kroner og smertefulle operasjoner for å oppnå; et godt selvbilde. Gratis. Hjemme. Alene. Du kan begynne å fokusere på det positive. Det du fokuserer på får du nemlig mer av. Pass på å gi deg selv nok bekreftelser hver dag. SI hva du ser, ikke hva du kunne ønske du så. Se på det du klarer, ikke det du ikke klarer.

Så kan du bli din beste heiagjeng!
Trenger du tips om hvem du er, og hvor bra du er, sier Designeren masse om mesterverket sitt – i Bibelen.

Fordi du er dyrebar i mine øyne, aktet høyt og elsket av meg” Jesaja 43.4