Gå til innhold
☰ Meny

Gud sier JA! til sex

Kan hende du har inntrykk av at Gud er imot sex, og tenker at Gud er en gledesdreper som sier nei til noe som er godt og spennende i livet. Nå er det jo slik at det var Gud som fant opp både penisen, vagina, klitoris, brystene og alle de deilige følelsene. OG det var ikke uten grunn, det var godt gjennomtenkt og planlagt.

Det begynte i hagen. Da Gud så det han hadde skapt, var han fornøyd, men da han så på menneskene han hadde skapt, var han kjempefornøyd! (1) OG menneskene frydet seg også, – de var nakne og skammet seg ikke!! Adam frydet seg over den nakne damen han hadde fått.

For Gud hadde en hensikt med det han skapte, – gleden og nytelsen av hverandre. Han lagde sex som et bindemiddel mellom to som skulle leve i fellesskap med hverandre et helt liv. Når Gud sier til Adam og Eva at de skal ha sex, bruker han et ord som betyr det samme som å lime sammen. «Å holde seg til» på hebraisk betyr egentlig «å være limt sammen med» (2). På den måten viser han oss at hensikten med seksuallivet er å binde de to sammen. «Så er de ikke lenger to, deres liv er ett. Det som altså Gud har sammenføyd, skal mennesker ikke skille» (3). Målet med sex er altså ikke bare nytelse, men fellesskap, samhørighet, og den signaliserer at «Du er min og jeg er din, bare oss to».

Sex er en livgivende kjærlighetsgave fra Gud, og er en sterk kommunikasjon av kjærlighet, glede, omsorg, nærhet, verdi og gir både spenning og nytelse i forholdet.

I Bibelen veileder Gud oss til å få det beste ut av alle deler av livet og også sexen. Du kan trygt stole på at han vet hva som er best for deg. Han designet deg, elsker deg og vil bare det aller beste for deg. Hans hensikt med sex er velsignelse og ikke at du skal bli såret og skadet (4). Derfor satte han det livslange ekteskapet som den trygge rammen rundt seksuallivet (5).

Bibelvers fra teksten:

1: 1 Mos 1, 31
2: 1 Mos 2,24
3: Matt 19,6
4: Ordspr 6,32
5: Rom 7, 2

Les også: Gud digger sex