Gå til innhold
☰ Meny

Kristen og seksuell

Jeg er et seksuelt menneske. Det faktum har en tendens til å få enkelte til å trekke litt på øyenbrynene.

Hvorfor? Fordi i tillegg til å være et seksuelt menneske, er jeg også kristen. Ikke sånn der norsk kristen som går i kirka på julaften, dåp, bryllup og begravelser, men sånn der ordentlig kristen som faktisk leser i Bibelen og ber. Noen har den formening om at jeg ikke har lyst på sex, og jeg har til og med fått slengt i ansiktet at jeg er imot sex!

«20 år og jomfru er ikke naturlig»

Når jeg sier at jeg aldri har hatt sex med noen, heller ikke med forloveden min, er det mange som blir overrasket. Oppfølgingsspørsmål som: «Men blir dere aldri fristet?» er svært vanlig. Mitt enkle svar er da ofte: «Selvfølgelig, vi er da mennesker!» For det er nemlig slik at seksualitet er noe helt naturlig, og det er noe veldig positivt! Vi som er kristne tror at Gud har skapt sex, så hvorfor skulle vi vært imot det?

Men Gud har skapt grenser, ikke loviske grenser for å straffe oss – men det er anbefalende grenser fordi Gud ønsker at vi skal kunne utfolde oss seksuelt i trygge omgivelser. Vi i Guttogjente.no er derfor sterke etterfølgere av ekteskapet, og fronter et kristent seksualsyn der vi mener ekteskapet er rammen Gud har satt for oss. Sex er en svært intim greie, og de involverte blir utrolig sårbare ovenfor hverandre – naken og med alle «skavanker» som man enn har. I ekteskapet er man to individer som har lovt å støtte og elske hverandre både i gode og onde dager; det er trygghet og en god arena for det seksuallivet mange drømmer om, mener vi.

Noen tror ikke på meg. Det er liksom ikke naturlig at en 20-åring i dagens samfunn aldri har hatt sex, spesielt ikke om vedkommende er i et fast forhold. Det er ikke troverdig, mener noen. Tro hva du vil, men jeg har tatt et valg om å vente og jeg håper du vil velge å respektere meg for det. Jeg håper også at du vil tro på meg, og hvorfor skulle jeg lyve? Jeg føler det ikke som en tung restriksjon gitt av Gud, og jeg kjemper ikke febrilsk hver gang jeg er med forloveden for å motstå lystene. Jeg tror Gud har peiling, og velger derfor å stole på ham. Dessuten har både jeg og min forlovede tatt det valget, og vi snakker mye sammen (noe som jeg tror er svært viktig i et forhold) både om sex og andre ting.

Kommunikasjon er viktig i et forhold, sex er et privilegert gode.

Jeg vil anbefale alle og enhver til å være sikker på hvor du står i forhold til sex og seksualitet: hva er dine grenser? Når er du klar for noe så intimt og sårbart? Husk på at det er aldri for sent å forandre verken vaner eller holdninger. Gud elsker deg og vil kun det beste for deg; tenk på det før du sier at det kristne seksualsynet er så låst og fengslende.