Gå til innhold
☰ Meny

Føler skam av onani og fantasier


hei! Jeg føler skam når jeg onanerer og jeg gjør det ikke ofte, men når jeg gjør det så fantaserer jeg også om andre jenter igjen. Jeg er ei jente selv og synes dette er vanskelig å snakke om. Jeg får følelser for gutter, ikke jenter, men allikevel så plager det meg. Jeg vil ikke snakke med noen om dette, men vil gjerne få råd, tips eller noe fra dere.
TakkSvar 23.08.2020

Hei

Du skal ikke være så bekymret for dette. Det å få seksuelle følelser er en del av det å vokse opp. Det er Gud som har skapt oss slik. Han vil ikke at du skal skamme deg over at du får disse følelsene. Det at vi kjenner på seksuelle følelser er et tegn på at vi begynner å bli voksne og at vi nærmer oss den tiden da det er naturlig å finne noen å dele livet sitt med og gifte seg med. I ungdomstiden er disse følelsene og tiltrekningene ganske utstabile og skiftende og forelskelser, fantasier og dagdrømmer kan fylle mye av tankene. Dersom en ser på filmer, leser blader og liknende med seksuelt innhold, vil det påvirke tankene og fantasiene våre. Ved å regulere det vi leser, ser og er opptatt av, vil vi også kunne ta bedre kontroll over det vi tenker og fantaserer om.

Du sier at du føler skam når du onanere og fantaserer. Men det at du har seksuelle følelser og at du har onanert er noe helt naturlig som du ikke trenger å skamme deg for. Når du merker at onani tar tankene dine bort fra det du vil være opptatt av og gjør at du får seksuelle fantasier som ikke er bra for deg er det fint at du vil gjøre noe med dette.

Vi har skrevet endel om onani tidligere og du kan få tips og hjelp ved å lese artiklene: Er det greit å onanere? Kan det være bra å ikke onanere?

Du kan også lese andre svar vi har gitt om onani: Er onani synd? / Er onani galt? / Er det greit å onanere?

Vennlig hilsen GuttogJente.no