Gå til innhold
☰ Meny

Hvordan slutte å snakke stygt?


Hei!
Jeg snakker skikkelig stygt. Jeg banner ikke, men er frekk og sier ekle ord. Broren min sier jeg er den enkleste han kjenner.
Jeg ønsker ikke å bli sett slik på.
Hva skal jeg gjøre for å prøve å slutte med det, for jeg vil virkelig det, men jeg tøffer meg ofte. Takk for hjelp!Hei!

Det aller første vi ønsker å si er at det er veldig flott at du ønsker å gjøre noe med den måten du oppfører deg på. Det at du er bevisst den negative påvirkningen ditt dårlige språk har på de menneskene rundt seg, gjør at det fullt ut er mulig å få gjort noe med det. Ut fra det du skriver er det ikke bare deg selv som synes dette er ubehagelig, men også de rundt deg. Så det er veldig flott at du ønsker å gjøre noe med dette.

En god begynnelse er å tenke igjennom «hvordan ønsker jeg egentlig å bli oppfattet av andre»? Gjør deg gjerne noen tanker om dette, og bestem deg for noen helt konkrete ting du kan gjøre annerledes når du vanligvis pleier å komme med noe negativt. Finn deg også gjerne noen nye og alternative kraftuttrykk som gir uttrykk for frustrasjon og sinne, og som ikke oppfattes som stygt, for eksempel «fillern». Bestem deg for et par viktige punkt du ønsker å ha fokus på.

Som kristne har vi også fått løfte om at vi kan be om hjelp og kraft fra Gud til å gjøre det gode. Det er ikke så lett alltid å få til å forandre seg, selv om vi ønsker. Dette sier også bibelen noe om, at vi mennesker er svake i oss selv til å gjøre gode ting. Men ved sin Hellige Ånd har Gud gitt oss løfte om hjelp og kraft når vi trenger det. Gjennom bønn til Gud kan vi formidle dette behovet og motta Hans ressurser og hjelp til å endre oss. Gi ikke opp og bli ikke skuffet dersom du ikke får det til med en gang. Men hold fast på den gode intensjonen din om å få det bedre til, og over tid tror vi du vil se en forandring som er svært positiv, dersom du ikke gir opp. Vær ærlig og oppriktig med hvordan du føler det i møte med Gud når du ber. Si det som det er, på godt og vondt. Han er glad i deg uansett, og vil gjerne hjelpe oss til å ha det godt inni oss.

Gud velsigne deg og lykke til!

 
Vennlig hilsen GuttogJente.no