Gå til innhold
☰ Meny

Å gifte seg med en som har hatt sex

For meg har det hele tiden vært utenkelig å ha sex før ekteskapet. Sex har vært og er noe stort, viktig og eksklusivt som jeg bare ville dele med en riktig heldig ektemann. Jeg vurderte ikke å ha sex før ekteskapet en gang, selv om det var aldri så koselig å kose med min kjære når vi bare var kjærester.

Med dette vinnerinnstinktet, som jeg naivt nok trodde bort i mot alle kristne hadde, ble det en stor skuffelse når jeg måtte face at han som var kjæresten min hadde hatt sex tidligere.

LES OGSÅ: 10 gode grunner for å vente med sex

I begynnelsen tenkte jeg ikke så mye over det, men jo nærmere bryllupet vårt kom, jo oftere dukket tanker om hans tidligere sexliv opp i hodet mitt.

Det føltes nesten bortkastet å ha levd i fullstendig renhet. Han hadde soleklart fortrinn når det kom til kunnskap og erfaring med sex. Han visste mye, jeg visste ingen ting. Det er klart at jeg brukte mye tid på å grue meg til bryllupsnatten da.

Nå har vi vært gift en stund.

LES OGSÅ: Hatt sex – hva nå?

Jeg syns det er fint at han har blitt gjennoppreist og tilgitt for den urenheten han levde i. Han sier han ikke tenker på dem lenger, at det er historie. Han sier at det ikke går an å sammenligne meg med de han har ligget med før, fordi jeg er den første han har elsket. Det er fint å høre.

Men likevel er det vanskelig å tenke at det er historie. Selv om det er flere år siden han levde på den måten, er det fremdeles en ganske ny tanke for meg.

Jeg har skjønt at det er to personer som skal prøve og feile. Det spiller ingen rolle hvem som kan hva på forhånd, for det tekniske er bare en liten bit. Vel så mye er det evnen til forstå partneren sin. Dessuten tror jeg at kjærlighet og trygghet til den andre er de avgjørende faktorene for om sexen blir bra.

Selv om jeg vet dette, hender det likevel at jeg blir ufokusert. I intime stunder som er ment for bare oss to, dukker det av og til opp andre jenter i tankene mine. Jeg kan tenke, «Hva har han gjort med andre?» «Tenker han på eksen nå?» «Tenk om han noen gang befruktet ei? Tenk om han har et barn som går på skolen?».

Slike tanker er skikkelig turn off.

Jeg tror at man kan bli tilgitt og gjennoppreist av Gud hvis man har levd i synd. Takk og lov for det. Men det vi ikke snakker så mye om er at konsekvensene kommer likevel. Jomfrudommen kan bli helbredet, men du kan likevel være smittet av HIV. Gud kan bryte båndene til din(e) tidligere partner(e) , men psykiske vanskeligheter kan vedvare i mange år likevel, enten for deg, din tidligere partner eller din kommende ektefelle.

LES OGSÅ: Guds nåde er større enn alt

Så hva skal vi gjøre, vi som tror på at sex er noe som hører til mellom én mann og én kvinne, og bare innen for ekteskapet. Og som blir ektefeller med noen som allerede har hatt sex? Det kan føles som å måtte ta konsekvensene for noe en selv aldri har vært med på.

Jeg har ikke mange svar. Men det som har hjulpet meg og oss sakte men sikkert er å snakke om det med hverandre og med Gud.

Jeg takker Gud for at han har gjennoppreist min mann fra den synden han levde i, og ber stadig om helbredese for de sårene historien hans har skapt i hjertet mitt.

For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp. (Jeremia 29,11)

Disse ordene fikk profeten Jeremia da israelittene var i fangenskap i Babylon. Situasjonen de var i, kunne ikke bli stort verre, mente de. Men disse ordene forsikret dem om at Herren fortsatt hadde gode planer for dem. Det samme gjelder for oss i dag. Fortidens feiltrinn behøver ikke å ødelegge fremtidshåpet. Be til Gud om at han må tilgi ting som har skjedd før, hjelpe meg og kjæresten/mannen min med å ta gode valg nå og se fremover mot en enda lysere fremtid.

HØR PODCAST: Hvorfor skapte Gud sex?