Gå til innhold
☰ Meny

Har noen gjort noe med meg?


Hei!
For to år siden bodde jeg på et hostell i Australia. Den ene kvelden drakk jeg med noen av kompisene mine, men det var veldig chill stemning og jeg hadde ikke inntrykk av at vi kom til å drikke veldig mye. Men så våkner jeg opp dagen etter og husker ingenting. Husker bare begynnelsen av kvelden der vi drikker vin, og et lite «flash» av at jeg gråter på doen. Når jeg våkner opp dagen etter reagerer jeg på klærne mine. Jeg har på meg pysj, men ikke undertøy og nøklene mine osv ligger unaturlig plassert. Og når jeg går på do reagerer jeg på det som er på papiret. Husker ikke hvordan det så ut, men hvert fall ikke som vanlig. Jeg føler meg veldig rar og kaster opp etter frokost. Jeg har aldri kastet opp av alkohol før, og pleier ikke å drikke så mye.

Det jeg lurer på er: er det mulig at noen har gjort noe med meg uten at jeg kjenner noe som helst på kroppen etterpå? Jeg ville vel hatt vondt? Jeg er jomfru, så det ville vel mest sannsynlig ha vært blod også? Vi drakk i fellesarealet, så hvem som helst kunne ha gjort noe med drikken min. Og jeg vet jo at de guttene hadde tilgang til narkotiske stoffer, men vi var jo venner og de visste veldig godt at jeg 1) ikke ville prøve stoff og 2) ikke kom til å ha sex med noen av dem. Hilsen J22




Hei J22!

Det må ha vært en skikkelig skremmende opplevelse å våkne opp uten å huske noe, og vi skjønner godt at du lurer på hva som kan ha skjedd. Dessverre kan vi ikke garantere at du ikke har blitt utnyttet. Selv om man er jomfru trenger det ikke gjøre vondt første gang og det er heller ikke alle som blør. Det at du kastet opp kan ha vært en reaksjon på at du hadde fått i deg et narkotisk stoff, men det kan også være alkoholen i seg selv eller andre faktorer som førte til at du ble dårlig. 

Vi forstår godt om du gjerne vil vite hva som skjedde den natten og helst få bekreftet at det ikke skjedde noe galt. Det er to år siden og du sier ikke noe om du fremdeles har kontakt med de kompisene du var sammen med og om du har prøvd å spørre noen av dem om hva som hendte den kvelden. Dersom det er viktig for deg å vite hva som hendte den kvelden for å greie å gå videre, er det kanskje en mulighet å prøve å få kontakt med noen av dem som var tilstede og spørre om de vet. Men dersom du ikke har mulighet til å få kontakt med noen av dem, så må du slå deg til ro med at du aldri vil finne helt ut av det.

Likevel er dette så alt for lett å skrive og kanskje så alt for vanskelig å gjøre i praksis. Dersom du erfarer at du fortsetter å tenke masse på det, vil vi anbefale deg å finne noen å snakke med. Det kan være godt å snakke med noen om det vanskelige ved det å ikke huske, frykten for hva som kan ha skjedd og hvordan man kan komme videre. Oppsøk gjerne helsesykepleier, helsestasjon for ungdom, studenthelsetjeneste, eller fastlegen din. Det finnes også hjelpetjenester du kan benytte deg av uansett hvor du bor i landet som for eksempel: Dixi ressurssenter 22 44 40 50, Landsdekkende døgnåpen hjelpetelefon for seksuelt misbrukte 800 57 000. Det kan også hende du trenger mer hjelp enn det slike tjenester kan bidra med, og du kan da snakke med fastlegen som kan hjelpe deg med henvisning til profesjonell hjelp.

Det er straffbart å dope noen ned, og det er heller ikke lov til å ha seksuell omgang med noen som er så beruset at de ikke kan gi samtykke. Dersom noe av dette har skjedd med deg, har du blitt utsatt for noe ulovlig. Det er viktig at du vet at det ikke var din skyld, at det var den eller de som gjorde det sin skyld, skam og ansvar. Dette er viktige elementer å ta med i prosessen med å legge dette bak deg.

Allerede ser vi hvor modig du er som tør å stille de vanskelige spørsmålene og å be om hjelp. Det er det ikke alle som gjør, og da kan man risikere at det tar enda større plass i tankene og man kan kjenne seg enda mer alene med historien sin. Så dette lover godt for prosessen din fremover. 

Vi ønsker deg alt godt videre. 

Kanskje vil du også ha nytte  av å lese dette svaret på et tidligere innsendt spørsmål og en artikkel på nettsiden om Guds nåde:

Hvordan tilgi en selv

Guds nåde er større enn alt

 

Med vennlig hilsen GuttogJente.no