Gå til innhold
☰ Meny

Synd å se på seksuelle kommentarer eller poster?


Jeg bruker mye tid på internett, og fra tid til annen kommer jeg over en seksuell post eller kommentar. Og da ser jo jeg for meg det som den beskriver, uten at det nødvendigvis er bevisst. Er dette synd?
Hei, og takk for spørsmålet ditt. 

Vi blir dessverre eksponert for ekstremt mye sexfiksert informasjon i media, og da er det ikke til å unngå at dette registreres i hjernen vår og blir der i noen sekunder. Vi er skapt som seksuelle vesen og det er helt naturlig at vi tiltrekkes av og er nysgjerrig på alt som har med nakenhet og seksualitet å gjøre.

Les: Hva vil det si å tenke på noen med begjær

Det viktige er hva vi gjør videre, at det ikke får rom til å vokse seg større. Det sies at vi ikke kan unngå at fugler flyr over hodet vårt, men at vi kan unngå å la de få bygge reir der. Det betyr at vi ikke kan hindre det onde å være rundt oss, vi vil registrere det og se det, men vi kan la være å dvele ved det slik at vi hindrer at det kommer inn i oss og blir en del av oss. Jesus sier at det som gjør et menneske urent, er det som kommer fra ut av oss, fra hjertet og tankene våre, for det viser hva vi har fylt oss med og som bor i oss. (Mark 7,14-23)

Les: Hvordan takle fristelser 

Det er ofte vanskelig å ha kontroll på tankene, de flakker rundt omkring og dveler lett ved alt øynene ser og ørene hører. Det finnes ingen grenser for hva vi kan komme til å tenke på og fantasere om, og siden fantasiene våre får næring av alt vi hører, leser og ser, kan vi derfor få en viss kontroll over det vi tenker på ved å regulere det vi leser og ser og er opptatt av.

Når du spør om det du gjør er synd, så er det litt vanskelig å trekke opp noen konkret grenser for når tankene bare er en ubevisst tanke eller når man tenker med begjær. Når Jesus i Matt 5,28 sier at vi ikke skal se på en kvinne for å fantasere om henne og begjære henne, er det fordi han ønsker at vi skal reservere hele seksualiteten vår for den vi skal gifte oss med, både tanke og handling. For selv om Gud skapte oss med seksuelle følelser og det derfor er naturlig for oss å være interessert i det, er Bibelen tydelig på at den gaven skal reserveres til ekteskapet mellom en mann og en kvinne.

Guds drøm for oss er at vi skal leve i renhet og han har både råd og styrke til oss så vi kan overvinne fristelsene. Du kan gjerne lese mer om dette i denne artikkelen: Kampen om renhet

Gud vet også hvordan vi er skapt og hvilke kamper vi kjemper mot våre tanker og følelser, og hans nåde og kjærlighet mot oss er fullkommen og grenseløs. Når vi mislykkes tar han imot oss med åpne armer. Les gjerne mer om dette temaet i denne artikkelen: Guds nåde er større enn alt

Vi vil også anbefale deg å lese andre svar vi har hatt på lignende tema:

Hva er egentlig begjær

Synd med nakne damer

Hva vil det si å "fantasere om noen"? 

Fantasier 

Tenke på sex og sånt 

Seksuelle tanker

Er det synd å forestille seg peniser?

Vil stoppe å tenke urene tanker 

 

Vennlig hilsen GuttogJente.no