Gå til innhold
☰ Meny

Aldri god nok

Jeg skal bare bli litt tynnere, og litt brunere, og litt penere. Så blir livet bra. Pisspreik.

Kjære alle jenter. Jeg heter Maria og er 27 år.

En av mine hjertesaker, når jeg snakker med andre kristne jenter, er at vi skal få bli glade og selvsikre jenter, som er trygge på at vi er verdifulle og gode nok. Sjøl opplever jeg det ikke alltid sånn nemlig, men jeg har lært at Gud mener det om meg, og derfor øver jeg meg på å la hans tanker om meg, bli mine tanker om meg.

«Hvis jeg bare var litt annerledes, da ville livet mitt vært så mye bedre»

Hvis du er som meg, så har du noen stemmer i hodet, som du ikke alltid har helt kontroll over. Det er de som sier: Åh, jeg skulle så ønske jeg hadde sånne pupper som ho.

LES OGSÅ: Å elske er  å være sårbar

Eller: Hvis jeg bare hadde den plettfrie huden ho har, eller litt mindre føtter. Hvis rompa mi var litt mer spretten, og jeg ble litt fortere brun. Hvis jeg kunne synge så fint som ho, eller fikk like gode karakterer som ho. Også er konklusjonen på alle disse tankene: Hvis jeg bare var litt annerledes, da ville livet mitt vært så mye bedre.

LES OGSÅ: Du er unik!

Også går det ofte så langt at vi tar fatt på kampen, og prøver å få til forandringene. Kanskje dropper du noen måltider i løpet av dagen. Kanskje trener du hver dag. Kanskje tar du tabletter for å bli brunere. Kanskje sitter du til langt på natt med lekser dag etter dag. Kanskje sparer du penger til en brystoperasjon du vil ta med en gang du er gammel nok til å bestemme selv. Kanskje er du på stadig jakt etter det nye plagget, som vil gjøre at noen legger merke til deg og gir deg et kompliment.

Jeg har lyst til å utfordre deg til å stoppe opp. Spør deg sjøl: Hvordan ble livet mitt en kamp? Hva jobber jeg for? Vil jeg faktisk føle meg bra hvis jeg oppnår det eller det?

«Jeg må finne tryggheten i at jeg er verdifull, at jeg er verdt å elske»

Sjøl har jeg konkludert med at når jeg ikke føler meg bra nok, når jeg prøver å komme på løsninger på problemet, som å bli tynnere, brunere, penere og flinkere. Da er det noe enda dypere inni meg som må ryddes opp i. Jeg trenger å bli helt og fullt overbevist om at jeg er god nok, innerst inne. Jeg må finne tryggheten i at jeg er verdifull, at jeg er verdt å elske. Og det er faktisk mulig å komme dit, mer og mer. For Gud sier til meg og deg, vi som er søstre i troen på Jesus: Du er jenta mi, og jeg har skapt deg. Med dine gaver og evner, med ditt utseende er du helt perfekt.

Du er god nok. God nok.

Og kjære søster, ikke hør på stemmene i hodet ditt, ikke hør på reklameplakatene, jentebladene, tvseriene og bloggene. Det er et tomt jag – jakten på det samfunnet mener er perfekt.

LES OGSÅ: Den perfekte kroppen

Og vet du, det finnes faktisk gutter som vil ha ekte jenter, sånne som syns det er viktigere at det stråler av øynene dine, fordi du er ei Jesusjente, enn at du har en stram og ”perfekt” kropp. Jeg sier ikke at det alltid er lett, og det er noe jeg alltid må jobbe med, men det blir lettere og lettere. Det lover jeg. Fyll deg med det som er godt, og bli den beste utgaven av deg selv. Ikke prøv å bli noen andre.

LES OGSÅ: Selvbilde

Kjære bror, du som snikleser denne jentesnakken. Jeg drømmer om at dere gutter skal fortelle jentene at dere liker de for den de er. Takk for at dere finnes, dere som sier at vi er verdt å drømme om, selv om vi ikke alltid føler oss gode nok. Jeg heier på dere!

Publisert med tillatelse fra iTro.no