Gå til innhold
☰ Meny

Ser på meg selv som en gutt


Jeg er en jente i første året på vgs, men jeg ser på meg selv som en gutt, føler meg som en gutt og klarer ikke å se på meg selv som en jente. Noen råd hva jeg bør gjøre?Svar 23.03.2020
Hei! Du skriver at du er en jente, men at du føler deg som en gutt. Det er forståelig dersom du opplever det vanskelig, ettersom dette handler om din identitet. Det er enkelte mennesker som opplever å være født med feil kjønn, som vil si at kjønnet ikke samsvarer med den indre opplevelsen. Vi har tidligere svart på spørsmål om denne problemstillingen:

Hva sier Bibelen om å bytte kjønn?

Transseksuell, hva gjør jeg?

Men det er også viktig å huske at man som jente godt kan ha de samme hobbyer og interesser som en gutt. Det betyr ikke nødvendigvis at en er født med feil kjønn. Ikke alle jenter er like feminine av seg, uten at dette handler om feil kjønn. Oppfatninger om hvordan kvinner og menn skal oppføre seg, hvilke interesser/yrker det er greit for dem å ha og hvordan man (ikke) bør kle seg, er noe som varierer fra kultur til kultur og som forandrer seg over tid. Men slike oppfatninger setter rammer for hva det vil si å være jente og gutt, kvinne og mann, som ofte blir alt for trange og ekskluderende – f.eks. at jenter skal like rosa og leke prinsesser, mens gutter liker superhelter og leker krig.

I din alder er det ganske vanlig å være noe forvirret omkring ens egen identitet – hvem er jeg egentlig? Det kan være vanskelig å gå med slike tanker alene, og det kan være veldig godt å snakke med en voksen man stoler på, for eksempel en pastor eller sjelesørger.
Vennlig hilsen GuttogJente.no