Gå til innhold
☰ Meny

Pappa hadde samleie med meg


Hei! Er ei jente 13 år. I natt våknet jeg av at noe la seg ved siden av meg i senga. Og så at det var pappa. Men jeg latet som om jeg fortsatt sov. Og han tok dyna unna meg og begynte å dra ned trusa mi, men jeg turte ikke gjøre noe. Så han fikk ta den av og han begynte fingre meg. Og etter en stund hadde han samleie med meg. Kan jeg ha blitt gravid? Jeg har mensen. Det var vondt. Hva gjøre jeg nå?
Hei jente 13 år. 

Det du forteller er veldig alvorlig og du trenger hjelp slik at det ikke skjer igjen. Det er helt umulig for oss i en anonym spørretjeneste å gi deg den hjelpen du trenger i denne situasjonen, derfor anbefaler vi deg på det sterkeste å snakke med noen voksne som kan hjelpe deg. 

Du kan for eksempel ta kontakt helsesykepleier på skolen din, helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. Her kan du også få hjelp til å ta en graviditetstest. Du kan bli gravid når du har kommet i puberteten og har fått mensen.

Siden du har opplevd et seksuelt overgrep hjemme kan du også ta kontakt med Barnevernvakten. De er der for å hjelpe barn og unge under 18 år i en akutt situasjon. (Du kan være anonym hvis du ønsker det). Barnevernvakten har vanligvis åpent på kvelden og natta. Er det virkelig krise kan de komme hjem til deg. Her finner du oversikt over barnevernsvakter.

Du kan også ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på deres chat, eller ringe på telefonnummer 116 111. Det er gratis å ringe og chatte, og alle telefoner blir besvart av voksne som har lang erfaring med å hjelpe barn og unge. Du kan også ringe den landsdekkende telefon for incest- og seksuelt misbrukte på telefonnummer 800 57 000. De har åpent hele døgnet, og de som svarer på telefonen er sykepleiere, sosionomer og barnevernspedagoger som jobber med å hjelpe personer som har opplevd overgrep.

Andre alternativer er Kirkens SOS 815 33 300 eller Dixi ressurssenter 22 44 40 50. Alt dette er gratis hjelpetjenester du kan benytte deg av uansett hvor du bor i landet.

Det er strengt forbudt for voksne å gjøre seksuelle handlinger med barn, og det du beskriver er i tillegg incest og er derfor spesielt alvorlig. Dette står i straffeloven §§ 195 og 197:

"Incest er seksuell omgang mellom nære familiemedlemmer i nedstigende eller horisontal linje, eller mellom en voksen i en foreldrerolle og et barn".

Straffeloven § 195: Den som har seksuell omgang med barn under 14 år, straffes med fengsel inntil 10 år. Dersom den seksuelle omgangen var samleie, er straffen fengsel i minst 2 år.

Straffeloven § 197: Den som har seksuell omgang med slektning i nedstigende linje, straffes med fengsel inntil 5 år. Som slektning i nedstigende linje regnes biologiske og adopterte etterkommere.

Dersom du lurer på mer om seksuelle overgrep, kan du lese i Straffeloven kapittel 26.

Dette viser hvor alvorlig det er å bli utsatt for slike overgrep som du forteller om. Vi vil derfor oppfordre deg til å ta kontakt med noen som kan hjelpe deg så snart som mulig, slik at du kan få snakke med noen om det som er vanskelig og få hjelp til å hindre at dette skjer igjen.

 

Vennlig hilsen GuttogJente.no